четверг, 3 июля 2014 г.

Запланований моніторинг налаштований на відстеження основних показників розвитку інклюзивної практики в закладах освіти Запоріжжя та Запорізької області для подальшого розвитку інклюзивної політики в регіоні. За для подальшого впровадження моніторингу були розроблені анкети, що дозволяють виявити наступні чинники як то: готовность педа­гогів до включення дітей з особливими потребами до класу; оцінка потреб в инклюзивном навчанні як дітей з ООП так і дітей без ООП; стан освітнього простору та готовність ДНЗ та ЗНЗ до впровадження інклюзивної практики; ставлення вчителів і батьків до інклюзії в освіті. 

12 комментариев:

  1. Доброго дня! Отримали наказ ДОН №0558 з посиланням на цей блог для проходження опитування. Проте в інструкції немає розяснень, представники яких закладів, в якій кількості беруть участь у моніторинговому дослідженні. Хто може надати таку інформацію? дякую

    ОтветитьУдалить
  2. Шановна пані Ірина! Дякуємо за ваше запитання. Як і визначено в наказі, анкету мають заповнити всі керівники ЗНЗ та ДНЗ запорізької області. З цією метою ми надіслали вам у електронному вигляді анкети, та розмістили анкету для керівників на цьому сайті – «Для закладів освіти запорізької області». Так чином, керівники мають вибір – заповнювати їх на сайті або у роздрукованому вигляді.

    ОтветитьУдалить
  3. Також вам були надіслані анкети для батків та педпрацівників, які є конфіденційними, що визначено у інкструкціїї, що надається. Вони теж розміщенні на цьому сайті. Зрозуміло, що немає можливості проконтролювати заповнення конфіденційних анкет або заставити це робити. Але ж для отримання найбільш обєктивної інформації нам вкрай важливо, щоб хоча б 20-30% опитуваних прийняли участь у моніторингу. В цьому ми можемо тільки враховувати на ваш вплив та підтримку цього процесу. Дякуємо за розуміння!

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Дякую за роз'яснення. Будемо працювати.

      Удалить
    2. Ще одне запитання, шановні колеги. Анкети для педпрацівників та батьків заповнюють тількі представники ЗНЗ, чи ДНЗ також (тексти анкет більше зорієнтовані на школи)?.
      Дякую

      Удалить
    3. У данний час нас найбільш цікавлять відповіді педпрацівників ЗНЗ та батьків дітей, що навчаються в ЗНЗ. Більш ретельне дослідження думок батьків дошкілят та працівників ДНЗ плануємо вивчати у майбутньому.

      Удалить
  4. Уважаемые коллеги. из собственного опыта рекомендуем проставить в Форме Гугл возле каждого вопроса анкеты пометку *Обязательно. Иначе система запишет результат, даже если дан ответ на один вопрос или не дано вовсе, а кнопку "Готово" нажали.
    Будет меньше лишней информации и результат получится более объективным

    ОтветитьУдалить